Annual Leave Still Not Accruing

  • 1
  • Question
  • Updated 7 days ago
I have read through previous topics on this problem and have not been able to find a solution that works. We've had an employee that has gone from casual to fulltime. I have put in all the required information in the leave details as suggested in the other posts, however it is just not accruing. Any help would be appreciated. Thanks
Photo of Jenni

Jenni

  • 712 Points 500 badge 2x thumb

Posted 1 week ago

  • 1
Photo of Adrian

Adrian

  • 3,330 Points 3k badge 2x thumb
Hello Jenni

Look at the box hours to accrue per pay.  It is set to zero so it will not accrue any hours.

You will need to enter in how many hours they accrue per pay period.

Assuming 38 hour week x 4 weeks leave Total 152 hours to accrue per year, divide by 26 fortnights = 5.8461 to accrue per pay.

Need to do similar calculation for personal leave based on 10 days.

Regards

Adrian

Photo of Jenni

Jenni

  • 712 Points 500 badge 2x thumb
Hi Adrian,

Thanks for the reply, but I've tried it with and without the hours and it still doesn't accrue. It just so happened I took the screenshot when it was zero.
Photo of John Graetz

John Graetz

  • 18,984 Points 10k badge 2x thumb
Hi Jenni.  Here are a couple of other possibilities for you to check out.  It is possible that the Salary item in its setup, is ticked for "include in 'Every hour worked' leave accruals".  The question I ask you therefore is this.  If this is the case, are you actually inputting any hours worked against the value of the fortnightly salary component e.g.76 (hours)?  If not, that could be the reason that nothing is calculating.
John L G
(Edited)