Error when upload final payment event

  • 1
  • Question
  • Updated 1 month ago
Hi, When i upload the first STP file, its status was "success". However, when i try to upload the final pay event, it show an error "instance.EmployeeData[44].Detail.Email is not any of [subschema 0],[subschema 1"]. Does any one have the same problem? How to fix this, please?
Photo of Roxy Le

Roxy Le

  • 130 Points 100 badge 2x thumb

Posted 1 month ago

  • 1
Photo of Rav

Rav, Community Manager

  • 83,826 Points 50k badge 2x thumb
Hi Roxy,
This error message means that you need to check the email address for the 45th employee in your STP list.
Check the email address is listed correctly and is valid ie. no invalid characters or spaces at the start or at the end of the email address in the field.
Once you've corrected it, recreate the pay event file and submit it via GovConnect.
Photo of Roxy Le

Roxy Le

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
I upload a file before with exactly the same email address, everything was fine, file sent to ATO successfully. It just happened now when I try to upload the final payment event, it shows the error, I go and fix the employee email address and regenerate the file, the error is still the same :( 
Photo of Linda Putland

Linda Putland, Accredited Partner

  • 14,134 Points 10k badge 2x thumb
perhaps check all the email addresses?
Photo of Roxy Le

Roxy Le

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
you are right, I found the employee has 2 emails recorded in Reckon. I removed one email then recreate the file, uploaded successfully. 
Thank you so much for your help :)