Reckon Accounts Enterprise Installation Interrupted, Server 2012r2

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 weeks ago
  • (Edited)
I've got a virtual machine running Server 2012r2, and I'm trying to install Reckon.

I get this unhelpful error:

https://i.imgur.com/i07zW3Z.png

"The installation was interrupted before Reckon Accounts could be installed.
Click Finish to exit the Installation Wizard."

The print server is currently disabled, and I already installed the database host last week. 

My goal, is to have Reckon working over Terminal Services.

Photo of Jarryd

Jarryd

  • 164 Points 100 badge 2x thumb

Posted 4 weeks ago

  • 1
Photo of Tim Spillman

Tim Spillman

  • 3,202 Points 3k badge 2x thumb
Always do a clean install (no previous installations of RA of any type uninstall if need be) Install after a restart, double check all services related to RA are remove or shutdown. No Antivirus, No Ransomeware or other Group Polices blocking access. Run as Admin. I very rarely use the winzip executable to install.

stop start print spooler service
use selective startup if need be. However that is only so unnecessary services don't start.

Reckon works perfectly over Terminal Services so you shouldn't have any issues once installed.

Photo of Suzanne Lockwood

Suzanne Lockwood, Accredited Partner

  • 2,742 Points 2k badge 2x thumb
Agree, it works well over Terminal Services.  In addition to Tim's suggestions, have a look at the following Knowledgebase Articles:

- KB 5107:  Installation Interrupted when installing Accounts Business
http://kb.reckon.com.au/issue_view.asp?ID=5107


- KB 5611:  Installing, Updating and configuring Reckon Accounts In windows server (terminal server)
http://kb.reckon.com.au/issue_view.asp?ID=5611


Photo of Jarryd

Jarryd

  • 164 Points 100 badge 2x thumb
It was the database server, specifically the service it runs that was blocking the install.
I had a second install of reckon somehow too.

Even though this install failed, reckon was still on the server, not just the database server.
It would not launch, it would just do nothing when clicked.

So after uninstall, and reinstall it works.