Zero appears in Reportable Employer Superannuation Contributions field

  • 1
  • Question
  • Updated 1 year ago
Hi I just finished my payment summaries and about to upload the empdupe file on ATo. But it return an error said some of the employee RESC has 0 amount. 
I checked my payroll superannuation report those employees have no extra super paid other than the 9.5%. I am not sure why their payment summary showing '0' in it which ATO does not accept the file. how can i get rid of it?
Photo of Candy mo

Candy mo

  • 100 Points 100 badge 2x thumb

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of John Graetz

John Graetz

  • 18,638 Points 10k badge 2x thumb
Hi Candy mo.  This should not be an issue as by default, the is set to zero.  I did not have any problem arise with the first one of these that I have lodged with a zero for anybody without any Salary Sacrifice Super..  On another lot still to do, the same situation applies with a zero amount for anybody without any SS Super.  To my understanding you should not be getting an error message.
John L G
Photo of Candy mo

Candy mo

  • 100 Points 100 badge 2x thumb
Hi John,
Thanks for your reply. But the zero number actual printed on their payment summary, thats why ATO rejected my file. To ATO if I put a figure in RESC , it needed to be greater than zero. but it seems no way i can get rid of that zero anywhere.
Photo of John Graetz

John Graetz

  • 18,638 Points 10k badge 2x thumb
HI Candy Mo.  I don't know how you are lodging your file, but I used my Auskey and I had no problems with a figure of zero on the Payment Summaries.  I did a test before lodging and neither it or the actual lodgement reported errors with a zero at RESC.
John L G