Installing Reckon Accounts Enterprise 2018 on Azure AVD

Options

Hi,

I've been having issues with installing Reckon Accounts Enterprise 2018 on an Azure Virtual Desktop running Windows 10 Enterprise.

When running the .msi the installation is immeditly interrupted and shows the “Installtion Interrupted” screen (Please see attached screenshot).

To date I have tried:

  • Safe mode
  • Disabling print spooler
  • Disabling anti virus
  • Selective startup
  • Clean uninstall/install
  • Manual installation of .net 3.5.1 prior to installation
  • Every support article I can find on Reckon's official site or the forums

Any additional information/ help would be greatly appreciated.

Cheers

Comments

  • GerryWinter
    GerryWinter Accredited Partner Posts: 1,225 Personal Range Expert Personal Range Expert
    Options

    You wont be able to do anthing until you upgrade to the latest version, has the old version been installed and running in the past,

    Email me for more details.

    Gerry id 6376

    Gerhard Winter

    Ph. +61 0418907140

    Reckon Store Next Door

    "Always at your Service"

    Email: gwinter0808@gmail.com

  • DBotGTG
    DBotGTG Member Posts: 6
    Options

    This was running on the old on-prem server that the AVD has replaced.

    There is Reckon Accounts Premier - Accoutant Edition 2022 currently installed but I have been asked to install the the 2018 version aswell.

  • GerryWinter
    GerryWinter Accredited Partner Posts: 1,225 Personal Range Expert Personal Range Expert
    Options

    Why has someone told you to install the 2018, you just need to restore and upgrade your backup to the latest version.

    Using the 2022 version open the sample file to make sure it is working.

    Gerry id 6376

    Gerhard Winter

    Ph. +61 0418907140

    Reckon Store Next Door

    "Always at your Service"

    Email: gwinter0808@gmail.com

  • DBotGTG
    DBotGTG Member Posts: 6
    edited February 2023
    Options

    We're just their IT support.

    I have managed to get the file that they wanted 2018 for.

    It is a .QBB file that is being restored.

    It will open in version 2022 but will now show

    This is after agreeing to updating the file.

  • GerryWinter
    GerryWinter Accredited Partner Posts: 1,225 Personal Range Expert Personal Range Expert
    Options

    Open the sample file first to make sure it acually works

    Gerry id 6376

    Gerhard Winter

    Ph. +61 0418907140

    Reckon Store Next Door

    "Always at your Service"

    Email: gwinter0808@gmail.com

  • DBotGTG
    DBotGTG Member Posts: 6
    Options

    No issue with the sample company.

  • GerryWinter
    GerryWinter Accredited Partner Posts: 1,225 Personal Range Expert Personal Range Expert
    Options

    Make sure you are restoring a backup, not trying to open a company.

    Gerry id 6376

    Gerhard Winter

    Ph. +61 0418907140

    Reckon Store Next Door

    "Always at your Service"

    Email: gwinter0808@gmail.com

  • DBotGTG
    DBotGTG Member Posts: 6
    Options

    As mentioned, this error is happening when restoring a .QBB file in Reckon 2022.

  • GerryWinter
    GerryWinter Accredited Partner Posts: 1,225 Personal Range Expert Personal Range Expert
    Options

    Just spoke with Reckon and they also asked if you have another backup or are you still able to access the old data file to verify that there are no errors with it.

    Gerry id 6376

    Gerhard Winter

    Ph. +61 0418907140

    Reckon Store Next Door

    "Always at your Service"

    Email: gwinter0808@gmail.com

  • DBotGTG
    DBotGTG Member Posts: 6
    Options

    I have only been given the .QBB file.

    I have gone back to the end user to and asked them to follow the details found here:

    and try and recreate the backup file.