Trial Balance report now displaying with all sub-accounts preceded by the main account title.

Options

Hi I have an issue after upgrading to Reckons Accounts Enterprise 2023 for STP Phase 2.

For some unknown reason my Trial Balance report is now displaying with all sub-accounts preceded by the main account title. Previously the report displayed with the main account at the top and the sub-accounts displayed underneath. 

Can someone suggest how to rectify this?

Tagged:

Best Answer

  • Acctd4
    Acctd4 Accredited Partner Posts: 3,482 Reckon Accounts Hosted Expert Reckon Accounts Hosted Expert
    Answer ✓
    Options

    Good to hear @Harshad ! 😁

    Shaz Hughes Dip(Fin) ACQ NSW, MICB

    *** Reckon Accredited Partner (AP) Bookkeeper - specialising EXCLUSIVELY in Reckon Accounts / Hosted ! ***

    * Regd BAS Agent (No: 92314 015)* ICB-Certified Bookkeeper* Snr Seasonal Tax Consultant since 2003 *

    Accounted 4 Bookkeeping Services

    Ballajura, WA

    shaz@accounted4.com.au

    https://accounted4.com.au

    (NB: Please give my post a Like or mark as Accepted Answer if I have been able to resolve your query as this helps others when seeking solutions!)

Answers

  • Acctd4
    Acctd4 Accredited Partner Posts: 3,482 Reckon Accounts Hosted Expert Reckon Accounts Hosted Expert
    Options

    @Harshad I've replied on your other post also.

    I think you're confusing the P&L with the Trial Balance. The Trial Balance has always displayed this way. The P&L (& balance Sheet) will show the accounts in hierarchal view but not the Trial Balance.

    Shaz Hughes Dip(Fin) ACQ NSW, MICB

    *** Reckon Accredited Partner (AP) Bookkeeper - specialising EXCLUSIVELY in Reckon Accounts / Hosted ! ***

    * Regd BAS Agent (No: 92314 015)* ICB-Certified Bookkeeper* Snr Seasonal Tax Consultant since 2003 *

    Accounted 4 Bookkeeping Services

    Ballajura, WA

    shaz@accounted4.com.au

    https://accounted4.com.au

    (NB: Please give my post a Like or mark as Accepted Answer if I have been able to resolve your query as this helps others when seeking solutions!)
  • Harshad
    Harshad Member Posts: 9
    Options

    Hi Shaz

    That's not the case. Please see screen shot from 2022 version Vs 2023 version.


  • Acctd4
    Acctd4 Accredited Partner Posts: 3,482 Reckon Accounts Hosted Expert Reckon Accounts Hosted Expert
    edited July 2023
    Options

    Apologies @Harshad ... I though you meant the sub accounts displaying on separate lines.

    Hmm ... that's strange.

    Do you have All accounts selected in the Filters (under Modify ...) ?


    If so, I'd recommend running the Verify ... & Rebuild ... (x 3) on your Company File in case there's a corruption somewhere. (These are under the File dropdown menu > Utilities)

    Shaz Hughes Dip(Fin) ACQ NSW, MICB

    *** Reckon Accredited Partner (AP) Bookkeeper - specialising EXCLUSIVELY in Reckon Accounts / Hosted ! ***

    * Regd BAS Agent (No: 92314 015)* ICB-Certified Bookkeeper* Snr Seasonal Tax Consultant since 2003 *

    Accounted 4 Bookkeeping Services

    Ballajura, WA

    shaz@accounted4.com.au

    https://accounted4.com.au

    (NB: Please give my post a Like or mark as Accepted Answer if I have been able to resolve your query as this helps others when seeking solutions!)
  • Harshad
    Harshad Member Posts: 9
    Options

    Hi Shaz

    That's correct. I did verify & rebuild the file just now as you suggested & ran the TB report. Still the same issue.

    Can you suggest something else? Thanks.


  • Acctd4
    Acctd4 Accredited Partner Posts: 3,482 Reckon Accounts Hosted Expert Reckon Accounts Hosted Expert
    Options

    I've actually never seen it display just header accounts only in the TB so wasn't even aware it could just display those only! (I wonder if maybe the old file had some background corruption ...?)

    @Harshad Can you still access your 2022 version ? If so, have a look at the report specifics & also the Preferences in that file.

    Any ideas on this one @Rav ???

    Shaz Hughes Dip(Fin) ACQ NSW, MICB

    *** Reckon Accredited Partner (AP) Bookkeeper - specialising EXCLUSIVELY in Reckon Accounts / Hosted ! ***

    * Regd BAS Agent (No: 92314 015)* ICB-Certified Bookkeeper* Snr Seasonal Tax Consultant since 2003 *

    Accounted 4 Bookkeeping Services

    Ballajura, WA

    shaz@accounted4.com.au

    https://accounted4.com.au

    (NB: Please give my post a Like or mark as Accepted Answer if I have been able to resolve your query as this helps others when seeking solutions!)
  • Harshad
    Harshad Member Posts: 9
    Options

    Hi Shaz


    See below screenshot from 2022 version & the preferences. Show lowest subaccount was ticked but can't tick that option in 2023.



  • Rav
    Rav Administrator, Reckon Staff Posts: 15,678 Community Manager Community Manager
    Options

    Hi @Harshad

    We've found cases of both the 'Use Account Numbers' and 'Show lowest subaccount only' options become unselected/unticked after completing the STP Phase 2 Migration Assistant in the 2023 version.

    To resolve that, you simply need to tick the respective option in the preferences screen that you've highlighted in your screenshot above. You've mentioned that you're not able to tick it in 2023, is there something specific happening when you attempt to do so? ie. an error message etc?

    ℹ️ Stay up to date with important news & announcements for your Reckon software! Click HERE for more info.

  • Harshad
    Harshad Member Posts: 9
    Options

    Hi Rav

    Yes this is the message i am getting. I checked all chart of accounts but couldn't see any account without any account numbers. Am i missing anything? Thanks.



  • Acctd4
    Acctd4 Accredited Partner Posts: 3,482 Reckon Accounts Hosted Expert Reckon Accounts Hosted Expert
    Options

    Ah ... Just go back into the Preferences there (in your new 2023 version) & select these checkboxes again.

    You may need to de-select them then close out & go back in & select them again in order to "refresh" it 😊

    Shaz Hughes Dip(Fin) ACQ NSW, MICB

    *** Reckon Accredited Partner (AP) Bookkeeper - specialising EXCLUSIVELY in Reckon Accounts / Hosted ! ***

    * Regd BAS Agent (No: 92314 015)* ICB-Certified Bookkeeper* Snr Seasonal Tax Consultant since 2003 *

    Accounted 4 Bookkeeping Services

    Ballajura, WA

    shaz@accounted4.com.au

    https://accounted4.com.au

    (NB: Please give my post a Like or mark as Accepted Answer if I have been able to resolve your query as this helps others when seeking solutions!)
  • Harshad
    Harshad Member Posts: 9
    Options

    Hi Shaz

    I have done that multiple times but still it doesn't allow to save when i tick the show lowest subaccount only tick box. The warning still appears.

  • Harshad
    Harshad Member Posts: 9
    Options

    Hi Shaz

    All fixed now. I checked the chart of accounts including inactive accounts & there was one inactive account without account number. I deleted that as we never use or posted anything in that account. After this step I was able to edit the preferences & select & save show lowest subaccount tick box. The Trial balance now looks fine. Thanks for your assistance.


  • Rav
    Rav Administrator, Reckon Staff Posts: 15,678 Community Manager Community Manager
    Options

    Good work @Harshad 👍

    ℹ️ Stay up to date with important news & announcements for your Reckon software! Click HERE for more info.