used LSL does not show on any reports nor does it adjust in employees card

Options

I have set up Long Service Leave copying all set-ups from Holiday Leave. It's accruing on the payroll correctly (in all reports and on the payroll card).

BUT, when LSL is used, the accrued hours are not adjusted anywhere, not on the employees' card, the payroll window, or on any of the reports.

  1. How can I fix the setup?
  2. How can I adjust, keeping an audit trail? (currently, I have adjusted through the employee's card, but that does not leave a trail! there must be a better way.

Your help and suggestions are highly appreciated.

Answers

  • Acctd4
    Acctd4 Accredited Partner Posts: 3,497 Reckon Accounts Hosted Expert Reckon Accounts Hosted Expert
    Options

    Hi There

    It's a little difficult to determine without seeing the file but it sounds like it may possibly not have been linked correctly here:

    Other 1 & Other 2 represent your custom Leave tabs in employee cards - eg your LSL - but this specific window is ONLY displayed at initial Payroll Item setup, you can't access it again afterwards so need to ensure it's linked to the applicable type of pay.

    The other reason could be whether it's been set to accrue on other Payroll Items / whether other Payroll Items are correctly linked.

    Feel free to email me direct if you'd like some specific assistance 😊

    Shaz Hughes Dip(Fin) ACQ NSW, MICB

    *** Reckon Accredited Partner (AP) Bookkeeper - specialising EXCLUSIVELY in Reckon Accounts / Hosted ! ***

    * Regd BAS Agent (No: 92314 015)* ICB-Certified Bookkeeper* Snr Seasonal Tax Consultant since 2003 *

    Accounted 4 Bookkeeping Services

    Ballajura, WA

    shaz@accounted4.com.au

    https://accounted4.com.au

    (NB: Please give my post a Like or mark as Accepted Answer if I have been able to resolve your query as this helps others when seeking solutions!)